Bäst ränta på billån

- Jämför räntor gratis

Jämför räntor »

Hitta billån med bäst ränta

När du letar efter billån är det viktigaste att hitta ett lån där räntan är låg. Det är räntan som till stor del påverkar din månadskostnad. Ju högre ränta desto högre månadskostnad, en kostnad du hellre vill lägga på att amortera billånet varje månad.

När du jämför billån ska du vara noggrann med att läsa billånens villkor. Vissa banker lockar med låg ränta, men tar istället hem det på höga faktureringsavgifter och uppläggningskostnader. Läs därför det finstilta noga innan du tecknar billånet. Det billån som ser billigast ut kan i slutändan vara mycket högre.

Ränta på billån

Lägst ränta på billån

Räntan för billån skiljer sig ofta ganska mycket beroende på om du tar ett billån, blancolån eller lån via bilhandlaren. Oftast har billån där du betalar 20% kontantinsats och bilen som säkerhet lägre ränta än ett blancolån. Men samtidigt går det upp och ner. Ibland kan det löna sig mig blancolån också. Därför är det viktigt att jämföra billån.

Räntekampanjer hos bilhandlare

Den absolut lägsta räntan på billån brukar man kunna få hos bilhandlare som kör räntekampanjer. Men se till att inte gå in i någon fälla där den låga räntan exempelvis bara gäller första året. För att senare höjas.

› Läs mer om att låna till bilen